Barlangász levelezőlista:

Rövid ismertető:
Működése: Az barlang@list.barlangkutato.hu címre küldött levelet minden listatag megkapja.
Feliratkozás a listára:Küldj egy (üres) levelet az barlang-request@list.barlangkutato.hu címre! A "Tárgy:" subscribe legyen!
Leiratkozás:A fentihez hasonlóan, unsubscribe <a-te-jelszavad> tárggyal.
Információ a listáról:http://list.barlangkutato.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/barlang


A levelezőlista szabályzata:

  1. Lehetőség szerint kerüld a csatolt fájlokat. Ezek vírusokat hordozhatnak. Ha ez nélkülözhetetlen (pl. térképek, fotók esetében), a csatolt fájl méretének megjelölésével kérdezz rá, hogy ki tart erre igényt, és csak azoknak küldd el!
  2. Gondolj arra, hogy nem mindenki tudja leveleit ingyenes és korlátlan internetezéssel letölteni, így ne terheld feleslegesen mások (otthoni) telefonvonalát!
  3. A barlangász lista használóinak száma vélhetően nagyon gyorsan fog gyarapodni. Soha sem tudhatod, hogy éppen kik olvassák a leveledet. Ha nem akarsz magadnak kellemetlenséget, lehetőleg kerüld a személyeskedéseket! Persze a nyílt dicséretekkel, köszönőlevelekkel más a helyzet.
  4. Vicceknek, politikai megnyilatkozásoknak - hacsak nem kapcsolódik szorosan a barlangászathoz - a listán helye nincs.
  5. Kerüld a vitákat! Azt az érintett felek közvetlenül - a lev. listán kívül - is meg tudják egymással "beszélni", ne fárassz ezzel másokat!
  6. Kerüld a trágár hangnemet!
  7. Ha válaszolni kívánsz a listáról jött levélre, NE HASZNÁLD az automata válasz (Reply) funkciót, ugyanis az a leveledet szintén a listára küldi, így azt is mindenki megkapja - vélhetően feleslegesen. A feladó címét a levél tetején találod meg.
  8. A lista kezelőinek módjában áll bárkinek az írási jogát időlegesen vagy véglegesen megvonni, ha ezt indokoltnak látják.


Listagazdák:

Vid Gábor
vid.gabor@speleology.hu
Lieber Tamás
lieber@oncol.hu
ifj. Mézes Nándor
nandy@mail.dunamuzeum.org.hu


Csevegő (barlangász) levelezőlista:

Ezt a lista azért jött létre, hogy barlangászok nem szigorúan barlangos témákról is tudjanak beszélgetni. Ezen a listán lehet szó bármiről, amit a jó erkölcs és a jog nem tilt.

Azonban ez a lista SEM fóruma a személyes indulatoknak. Az ilyen stílusú/témájú leveleket továbbra is magánlevelezésben küldd!

Működése (az [barlang]-nál leírtakhoz hasonlóan):

A csevego@list.barlangkutato.hu címre küldött levelet minden listatag megkapja.
Feliratkozás a listára:Küldj egy (üres) levelet az csevego-request@list.barlangkutato.hu címre! A "Tárgy:" subscribe legyen!
Leiratkozás:A fentihez hasonlóan, unsubscribe <a-te-jelszavad> tárggyal.
Információ a listáról:http://list.barlangkutato.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/csevego

Mindkét listánál fontos, hogy mielőtt bármit is postázol rá, olvass el egy Netikett-et, például a következő ajánlást, és kövesd a benne leírt irányelveket: RFC1855!


A [csevego] listát működteti:
Tölgyesi János
janos.tolgyesi@freemail.hu