Szervezeti kapcsolatok, pályázatok

(F. Nagy Zsuzsanna)

A csoportélet kiemelkedő bemutatásáért az 1994-es Évkönyvünkért különdíjat vehettünk át a Cholnoky-pályázat keretében, emellett nyolc témában sikeresen pályáztunk különböző alapítványokhoz.

Az MKBT Választmánya a Karszt és Barlang Alapítvány öt fős kuratóriumába beválasztotta egy tagunkat (F. Nagy Zsuzsanna), előadásokkal részvettünk a Barlangkutatók Országos Szakmai Találkozóján (dr. Lénárt László, Kovács Zsolt, F. Nagy Zsuzsanna), s az MKBT előadássorozata keretében a szervezett bükki barlangkutatásról is elhangzott előadás (dr. Lénárt László). Bejelentkeztünk a számítógépes barlangász információs központba. Kapcsolataink közül említésre méltó, hogy tagjai vagyunk a Magyar Természetvédők Szövetségének és a regionális Életfa Környezetvédők Szövetségének. Ez utóbbi keretében részt vettünk az Országos Környezetvédők Ifjúsági Találkozóján Felsőtárkányban túravezetőként (F. Nagy Zsuzsanna, Ferenczy Gergely), s a természetvédelmi törvénytervezet miskolci vitáján képviseltük a barlangos érdekeket. Szereplünk az országos Zöld Hálózat című információs, s az összes hazai turista szállást kínáló kiadványban.

Tevékenységünket "A Bükki Barlangkutatásért" Alapítvány is segíti. Tagságunk körében az elmúlt években nem történt baleset. Ennek ellenére a Barlangi Mentők Észak-magyarországi Egyesületében továbbra is tagjaink a legaktívabbak, rendszeresen résztveszünk a Mentő Alapítvány alapítói közgyűlésén.